Kredi notum kaç kredi notumu nasıl öğrenirim ? Kredi notunun kredi alırken önemi

KREDİ RİSK RAPORU PUANI KAÇ OLMALI Türkiye’de bankalar birliği tarafından verilen rakamsal bir değer bu kredi puan sonuçları. Bu kredi puan sonuçlarına göre, bankalar tarafından sizlere kredi verilip verilmeyeceği hususunda, hep bu not ortalamasına bakılıyor. Tıpkı okuldaki öğrencinin başarı durumu gibi. Bankalar, sizlerin ödeme hususunda güvenilir mi yoksa ödemeyi yapmayacak bir kesimde mi olduğunuzu hep bu not ortalamanı za bakarak belirliyorlar. Tabi ki bunda sizin dersinizi iyi bilmeniz ve çalışarak puanlama sisteminden yüzünüzün akı ile çıkmanız gerekiyor. Benim bir banka ile bugüne kadar işim olmadı benim kredi kartım bile yok şeklinde düşünceye sahip iseniz yanılıyorsunuz. Her ölümlü bir gün mutlaka krediye ihtiyaç duyabilir. 🙂 Kredi risk raporunda yer alan 900 puanına bir çok banka kredi sağlamaz ken yeni açılan bankalar verebilir. Yani iyi bir krediyi almak için 100 ve üstü kredi notuna sahip olmanız gerekiyor bilginiz olsun.

KREDİ NOTUNU ÜCRETSİZ ÖĞREN TIKLA

 

TC İLE KBB SİCİL PUAN SORGULAMA ÜCRETSİZ Mİ ? Öncelikle bilmeniz gereken bir durum var puan sorgulama, kbb sicil sorgulama yani kredi puanlarının merkez bankası ya da başka bir yerden öğrenilmesi kesinlikle ücretsiz değildir. Bunun icin T.C ile kredi notu sorgulama olayını asla yapmıyorsunuz. Zira bunu yaptığını söyleyen ve idda eden sitelerin tamamı sizi kandıracak türdendir. Findeks.com sitesi hariç bu siteye belirli bir ücret ödeyerek kredi puanlarınızı öğrenebiliyorsunuz. Onun haricinde devletin resmi bankaları ve özel bankalar haricinde hiç kimse sizlerin puanlarını cep telefonu operatörleri dahil olmak üzere, ücret almadan sorgulamaz sorguluyorum ücretsiz diyenler emin olun bilgilerinizi çalacak olanlardır aman dikkat ! ÜCRETSİZ KREDİ PUAN SORGULAMA olayını yapabilirsiniz. O banka ile çalışıyor iseniz eğer oradaki kişi sizler ekredi vermek adına saniyeler içinte tc kimliğinizi girerek sizlere bedelsiz söyleyebilir. Onun haricinde para yoksa olmaz bilginiz olsun.

BANKA KREDİ PUANI SKORU  NOTUM NASIL YÜKSELİR : Bunun için kendinize güzel bir yol çizmeniz gerekiyor. Aşağıdan sizlere hiç kredi kartı olmayan ile olanların farklı olduğunu anlatmıştım. Eğer hiç kredi kartınız vve kredi puanınız yok ise kredi puanını yükseltmek için öncelikle kredi kartı edineceksiniz. Eğer kredi kartınız var ama ödemelerde takıldı iseniz de çok düşük miktarlı örneğin bin tl krediyi kefilli ya da kefilsiz alabiliyorsanız alacak ve bunu aylık bazda en az 6 ay ödeyeceksiniz. Düzenli aylık ödemeler sizlerin kredi puanını yükseltecektir. KBB SORGULAMA KBB ÖĞRENME de bundan sonra yapılabilir. Ama en az 6 aya ihtiyacınız olduğunu lütfen ama lütfen unutmayınız.

KREDİ NOTUNU NASIL YÜKSELTİRİM TIKLA ÖĞREN

 

DÜŞÜK KREDİ NOTUNA KREDİ VEREN BANKALAR: Bu yazıda bunu da yeri gelmişken sizlere anlatayım. Evet Türkiye’nin hangi kurumundan X( resmi ) bankasından kredi puanınızı sorgularsanız sorgulayın hep aynı çıkacaktır. Örneğin 900 kredi puanınız çıktı buna kredi alabilir misiniz ? Bu noktada Türkiye’de yeni yeni palazlanmaya başlamış ve müşteri tutmak isteyen bankalar risk alarak size kredi sağlayabilirler. Bunun için yeni olan bankaları örneğin ing, odeabank A bank ve zart turt bank gibi yeni çıkan bankaların kapısına gidin. Eski ve köklü olan bankalar sizlere kredi vermezler unutmayın.

KREDİ PUANI KBB NOTU NASIL YÜKSELİR SORGULAMA DÜŞÜRÜR MÜ ? : Yukarıdan sizelre nasıl yükselteceğinizle ilgili en önemli tüyoyu zaten vermiştim. En büyük yaptığınız hatalardan birisi, Kredi çeksem iyi olur ya ben bi bankadan puanımı sorgulayayım dediğiniz noktada oluyor. Her yaptığınız sorgulama ile sizlerin kredi puanları kesinlikle düşecektir. Bunun için piyasada öncelikle krediye alınan faizlerden, en düşük olan bankayı seçip bu bankaya bir kere giderek başvuruda bulunmanız ve yine banka tarafından da kredi puanlarınızın sorgulanması gerekiyor. Her sorgu eşittir düşüş. Neden ? Bu kişinin krediye ihtiyacı var her yere sormaya başladı düşürün. Mevzu tamamen bu aman sorgulatmayın sürekli olarak bilginiz olsun.

Ne yani benim bir banka ile hiç işim yok yinede puanıma bakmam mı gerekiyor ? Tabiki hayır, böyle sizler etliğe ve sütlüğe karışmıyor, elinizdeki paralar ile devam ediyorsanız sorun yok. Asıl anlamanız gereken şey şu ; bir şekilde paranız olsaydı zaten bankalarda tutacaktınız ve bir bankaya gittiğinizde ya da bir resmi kurumda bu görünecekti. Haa parası olmayanlar için hiç sigortalı olmamış, hiç krediye bulaşmamış kişiler için sorun yok. Tabi ki hep böyle devam edecekseniz sorun yok, ama emin olun birgün sizlerin de kredi ile işiniz olacak, cümlemizde belirttiğimiz gibi, birgün her ölümlü bankaya bulaşacaktır.

Daha önceden hiç bir banka ile çalışmadım kredi kartım bile yok ve şimdi krediye ihtiyacım var ne yapacağım ? Hiçbir şekilde bir banka ile münasebete girmemiş ve kredi kartı bile almamış kişilerin işi gerçekten zor. Şey gibi düşünün, polis sizi alıyor ve yanınızda kimliğiniz yok. Buyurun kendinizi nasıl ispat edeceksiniz bakalım. Bu bağlamda sizlerin acil olarak bir bankadan kredi kartı edinmesi gerekiyor. Ek kart bu işlemlere dahil değildir kendinize ait bir kartınızın olması gerekiyor. Bir bankanın nasıl ve hangi şartlarda kredi kartı verdiğini eminim hepiniz biliyorsunuz. Bilmiyor iseniz de bir bankaya giderek kredi kartı edinmek istediğinizi ifade eden cümleleri kurup, sizden istenilenleri halletmeniz ve şartlara uymanız durumunda on gün içinde adınıza çıkmış harika ve tamda ölümlülere göre dizayn edilmiş afilli ve janjanlı bir kredi kartı gelecektir. Bankalar affetmez 🙂 Uyuyorsanız krediyi kredi kartını vermek için yüz takla atarlar emin olabilirsiniz.

Kredi alabilmenin birinci şartı, bankalar tarafından bilinirliliğinizin ve kredi hususunda neler yaptığınızın ispatı olacağından dolayı kredi kartı şart. Kredi kartı almak istemiyorum diyenler küçük çapta kredi de kullanabilirler.

Kredi kartım var peki bankanın benden ne zaman haberi oluyor ? En az 6 ay arkadaşlarım. 6 ay sonunda ödemeliriniz düzenli ise ve hiç gecikmeniz olmamış ise bankalar tarafından sizlere iyi ya da kötü ( ki genelde düzenli ödemelerde kesinlikle iyi sonuçlar alacaksınız ) bir puanlama veriliyor. Bu puanlamaya göre sizler kredi çekebilecek duruma geliyorsunuz.

Kredi notu puanlarının anlamı nedir hangi puan aralığı ne anlama geliyor diyenlere bilgilerimizi verisel olarak sunmak istiyoruz.

0-500 arasında kredi alma şansınız yok denecek kadar az bu puana sahip olanlar kredi alamazlar bu puana sahip iseniz lütfen bankalara başvuruda bulunarak dahada kredi notunuzu düşürmeyiniz.

500-800 arasında olanlar ipotekle ve kefil göstererek kredi alabilirler, az da olsa kredi alabilme ihtimaliniz mevcut yinede banka ile kredi puanım şu şeklinde görüşme sağlayarak kefilinizin de bilgilerini veriniz

800-1100 puan aralığında olanlar üstteki verilere göre biraz daha güvenilirler ve kredi alabilirler ama tuz da yalatabilir bankalar size bilginiz olsun.

1100-1400 puan aralığında iseniz Nirvana öncesi bir duraktasınız muhtemelen size kred

i vs verilir, üstüne öpücük, çay ve bilimum ” abi şunuda yapalım mı ” şeklinde cümleler kullanılabilir.

1400 Puan ve üstü tam da Nirvana dediğimiz oyun sonu bölümü 🙂 Bu puana sahip olanların kafasının üzerinde hale şeklinde dolardan oluşan bir yuvarlar görünür ki, bütün bankalar bunu bilir ve sizi kapıda karşılarlar.

Peki benim kredi puanım kaç nasıl öğrenirim ? O hoo öyle şeyler oldu ki, artık insanlar parayı nereden vuracağım diye şaşırmış durumdalar, findeks gibi siteler çıktı ücretli onun haricinde Turkcell hatlı telefonlarınızdan ve daha bir çok şekilde öğrenebiliyorsunuz. Şu Turkcell olayını açalım tabiku bu durumun paralı olduğunu da sizlere hatırlatmak istiyorum arkadaşlarım açıklamaları aşağıdan bulabilirsiniz.

TCKİMLİKNUMARAM DOĞUM TARİHİM  yazarak 1122 nolu kısa mesaj servisine gönderiyorsunuz. Onlarda faturalarınıza 9 tl yansıtarak size kredi puanınızın kaç olduğunu belirten bir içerik gönderiyorlar.

Ne yani hep mi para ? Hayır değil ücretsiz olarak kredi notunuzu bir bankadaki tanıdık vasıtası ile tc kimliğinizi vererek 2 saniyede ücretsiz olarak sorgulatabilirsiniz. Ücretsiz olarak bu şekilde ancak yapabiliyorsunuz. Bazı bankalarda daha düşük paralara kredi notu sorgulatması yaptırılabiliyor. Örneğin İNG Bankasında hesabınız var ise internet şubelerine giriş yaparak 5 tl karşılığında sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

 

hesapla.net

KIRMIZI KALEM YEDİM KARA LİSTEDEYİM KREDİ ALABİLİR MİYİM ?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.