Sigortam Yatıyor mu ?

Sigortalı olarak çalışan işçilerin en büyük sıkıntılarından bir taneside bu. Yani eski zaman olsa bu idi çünkü işyerlerinden izin almak ve kişinin bizzat SGK’YA başvuruda bulunması gerekiyordu dökümanlarını alması için. Hatta sırada beklemek gerekiyordu. Yada aile bireylerinden birisini yine SGK ya göndererek ancak bu işlemin sonucunu alabiliyorduk.Artık Sigorta prim gün sayınızı öğrenmek yada yatırılıp yatırılmadığını tespit etmek o kadarda zor değil. Bunu internet ortamından online olarak sorgulayarak yapabiliyorsunuz.

Daha önceden tc ile ssk sorgulama işlemlerini ücretsiz olarak EGSM sistemine giriş yaparak yapabilirken, artık buna benzer tüm sorgulamaların tamamı zorunlu olarak e devlet kapısı sistemine yüklenmiş durumda. Yani sizler ücretsiz olarak bu sigortalılık durumunuzu, priminizin ödenip ödenmediğini ve sigortalılık durumunuzu göremiyorsunuz. Bunun için daha önceden sizlere anlattığımız E DEVLETE GİRİŞ yazımızdan öğrenebilirsiniz. Sistemde online oldu iseniz sırasıyla şunları yapacaksınız.

Sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimden de görüleceği üzere arama bölümüne hizmet dökümü yazıyorsunuz ve çıkan sonuçlardan kendinize uygun olanı seçiyorsunuz. Normal olarak çalışanlar 4A 4B 4C gibi seçeneklerden sizler günlerinizin ne şekilde gösterildiğini ve kaç para ücretten sigortalı gösterildiğinizi görebilirsiniz.

Bu arada unutmamanız gereken bazı şeyleri de size hatırlatmam gerekiyor. Muhasebesel anlamda işlemler bir ay gibi bir zaman süresinde geriden takip eder. Sizin sorgulama yaptığınızda bir önceki ayın dökümanlarını görmeniz gayet doğal değerli hesapla.net kullanıcıları. Konumuzla alakalı sorularınızı lütfen çekinmeden bizlere konumuzun altından sorunuz.

Saygılar, yeni bir yazıda görüşmek üzere.

hesapla.net

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.