Yeni Kimlik Randevu Alma İşlemleri

Yeni Kimlik Randevu alma ve sorgulama

Yeni kimlik randevu alma işlemlerini hızlıca yapabilmek için sizlere anlaşılır bir şekilde konu hazırladık lütfen inceleyiniz. Yeni Kovid uygulamaları ile hes kodu tamamen kaldırıldı ama gene de HES KODU ALMA işlemi yapmak isterseniz BURADAKİ Konumuza bakınız. Telefon üzerinden kimlik randevu numarası ile de işlem yapabileceksiniz öncelikle adımları sizlere anlatmak istiyoruz değerli misafirlerimiz.

Yeni Kimlik Randevu Alma Nasıl Yapılıyor ?

Aşağıdan bağlantısını verdiğimiz siteyi ziyaret edeceksiniz ya da cep telefonlarınız üzerinden işlem yapacaksınız. Dediğimiz gibi aşağıda yer alan bağlantı ile dilerseniz cep telefonlarınızdan sadece bu site üzerinden işlem yapacaksınız.

https://randevu.nvi.gov.tr/  adresine öncelikle giriş yapacaksınız. Hemen aşağıdaki resimde görüldüğü üzere kimlik yenileme kayıp çalıntı işlemlerini yenilemek için aşağıda resimdeki çizili alana tıklayacaksınız.

Daha sonra ikinci adım olarak metni okuduktan sonra kesinlikle kabul ediyorum seçeneğini tıklayın ve üçüncü adıma geçin. burada kendinize ait bilgileri foruma tam ve eksiksiz olarak doldurduktan sonra devam et butonu ile bir sonraki adıma geçeceksiniz.

daha sonra gelen adımdan Randevuyu almak istediğiniz il ve ilçeyi seçip tarih aşamalarını da seçeceksiniz. Daha sonra gelen adımda ise aile bireyleri veya kendiniz artık kimliği kimin için yenilemek yeni kimlik almak istiyor iseniz onlar için de seçim yapabilirsiniz.

Randevu aşamasında sizden hes kodu girmeniz isteniyordu muhtemelen alınan kovid kararları doğrultusunda bu adım atlanmıştır. Eğer halen istenecek ise cep telefonları uygulamalarınızdan hes kodunu oluşturarak bu alana girmeniz gerekiyor.

Kimlik Randevu Numarası 

Kimlik randevu numarası bütün türkiye üzerinden tüm operatörlerden 199 aranarak işlem yapılır. Bu aramayı yaparak ta randevu oluşturabilirsiniz. Kimlik Randevusunu sorgulamak için ise https://randevu.nvi.gov.tr/appointment/index linkine giriş yaparak alınan randevuları sorgulayabilir durumunuzu görüntüleyebilirsiniz.

Kimlik randevu tarihi değiştirme

Yukarıdan vermiş olduğumuz linke giriş yaparak randevularınızı öncelikle sorgulayınız. Daha sonra bu randevuya giriş yaparak REVİZE ET seçeneği ile yeniden randevu almaya gerek kalmadan tarihi değiştirebilir, randevuyu iptal de edebilirsiniz.

Kimlik Yenileme Randevusunu Nereden Alacağım?

Daha önceden kimlik kartı alan kişiler herhangi bir gerekçe ile Kimlik yenileme randevusunu almak için yukarıda belirttiğimiz adımları takip ederken 1. sırada belirttiğimiz T.C. Kimlik Kartı seçeneğini seçmesi gereklidir.

Nüfus Cüzdanı Kimlik Değiştirme Randevusu

Kimlik değiştirme randevusu yada nüfus cüzdanı randevusu içinde yukarıdaki adımları takip ederken T.C. Kimlik Kartı seçeneğini seçmeniz gereklidir.

Kimlik Randevu Nasıl İptal Edilir?

Kimlik randevu iptal işlemi için Nüfus Müdürlüğünün randevu sayfasının ana sayfasının altında yer alan kırmızı renkle yazılı “Randevumu İptal Etmek İstiyorum” seçeneğine tıklamanız gereklidir.

Kimlik Randevu İptal Edilmezse Ne Olur?

Başvuruya gidemeyecekseniz eğer randevu saatinize 30 dakika kala iptal işlemini yapmanız gereklidir. Kimlik randevu iptal edilmezse eğer aynı gün içinde tekrar randevu alamazsınız.

Kimlik Ücretleri

  • Nüfus Cüzdanı Yerine Yeni Kimlik : 37,50 TL
  • Kayıp ve Çalıntı : 75 TL
  • Evlilik ve Boşanma : 37,50 TL
  • Yeni Doğan Bebekler: Ücretsiz. Ancak 1 ayı geçerseniz 37,50 TL
Başvuruda İstenen Belgeler Nelerdir?
  • Nüfus Cüzdanınız yada başka bir resmi kimliğiniz,
  • Harç ücretini yatırmanız gereklidir. Makbuz şart değil. Ancak sistemde olası sıkıntılar için makbuzu yanınızda götürünüz.
  • Biyometrik fotoğraf sadece 1 adet.

Sonuç: Bu yazımızda 2022 yılı için  yeni kimlik randevu alma işlemlerinde getirilen yenilikleri anlattık. Nüfus müdürlüğü randevu işlemleri için HES kodunuzu muhakkak yanınızda hazır etmeniz gereklidir. Telefonla kimlik randevu numarası bütün Türkiye için 199’dur.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.