Kırmızı kalem yiyenlere kredi verilir mi ?

Kırmızı Kalem Nedir Neden Uygulanır ? : Kırmızı kalem durumu aslında sizi belirlemek ve mimlemek için kullanılıyor. Bunu yapan daha önceden borcunuzun olduğu bir kurum ya da bir banka değil. BDK sistemi Türkiye’de bunu hayata geçirerek kişilerin ödeme durumlarının tamamını takip ediyor. Kredi notunu değiştiren bir çok faktör var, Genelde ödemesine sadık olarak herşeyini cezalı olmadan ödeyenler için, bu sistem son derece düzgün çalışarak bankalar ve krediler hususunda tüm kapıları da sonuna kadar açmaktadır.  Su faturaları, elektrik, telefon ve bir çok resmi kurum ve kuruluşa yapacağınız ödemeler de kredi puanlarınızı etkiliyor. Sizler bir kurum ya da kuruluş tarafından takipe ve icraya alındığınızda BDK sistemi otomatik olarak kredi puanınızı düşürüyor. Sonunda ödemelerini düzgün yapamayan ve güvensiz olarak adlandırılan kişiler malesef kredi alınamaz durumu ile karşı karşıya kalıyorlar. Buna da Kırmızı Kalem uygulaması deniliyor. Bu durumda sizler kesinlikle bir bankadan ya da kurum kuruluştan kredi alamayacak duruma geliyorsunuz.

Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Öncelikle sizlere kırmızı kalem yemek ne demek onları açıklamak istiyoruz. Sizlere daha önceden kreti notu konusunda kredi puanlarının ne olduğunu hangi rakkamların ne anlama geldiğini ve bilmeniz gereken tüm detayları anlatmıştık. Kredi puanlarınızı buradan sorgulayabililir ve net bilgiler bulabilirsiniz, bilgisini verdikten hemen sonra kırmızı kalem yiyenler kimlerdir,  nedir onu anlatalım. Kırmızı kalem durumu, Bankalar birliği tarafından verilen ikaz işaretidir arkadaşlarım. Kredi Kayıt Bürosu sizin ödeme ile ilgili alışkanlıklarınızı, ödemede zorluk çekip, düzenli ödeme yapıp yapmadığınızı bir şekilde numaralandırıyorlar. Bunun haricinde Kırmızı kalem yiyenlere kredi verilip verilmemesi durumu da bu puanlama ile ortaya çıkıyor. Kırmızı kalem yemiş bir kişi kredi alamaz. Öncelikle sizlere bunun altını çizmek istiyoruz.

Kırmızı Kalem yiyen bir kişi kaç yıl kredi alamaz ? Kırmızı kalem yemiş ve Kredi kayıt Bürosu tarafından, Merkez bankasındaki kayıtlarda da olumsuz olarak ihbar edildi iseniz. 5 yıl beklemekten başka yapacağınız hiç ama hiçbir şey bulunmamaktadır. Bir kere bildirildiğiniz de, artık bunun geri dönüşü yoktur. Borçlarınızın tamamını ödemiş olsanız bile, bu hani suç işlediğinizde sabıka kaydınıza işlenen veriler gibi 5 yıl duracaktır. Bunun için kim ben bir şey yapabilirim buyruun gelin size kredi vereyim diyor ise ona inanmayın ! Bu tür kişiler tefeci olabilir, tc kimliğiniz ile kötü işler yapmak için de plan kuruyor olabilir bu bakımdan bu tür kişilere asla itibar etmeyin. Çıkarım yok deneyeceğim derseniz de, sonuçlarının kesinlikle çok kötü olacağını unutmayın.

Kırmızı Kalemi Bankalar mı veriyor ? Uygulamadaki görevi nedir bankaların ?Hayır arkadaşlarım bu uygulamada bankalarda çok olumsuz etkileniyorlar. Kırmızı kalem uygulaması sadece müşteriyi yani sizi değil kendisinide çok fazla ve olumsuz olarak etkiliyor. Zira siz onun müşterisi konumunda bulunurken bu durumun gelmesi ile bankalar da müşteri kaybedecek bu durumda bankanın da zararı var diyebiliriz.

Peki Kara listeye alındı isem hiç mi kredi alamam ? Evet kara listeye alınarak kırmızı kalem uygulamasına takıldı iseniz kredi alamazsınız. Fakat şunu da belirtmek gerekiyor. Bazı bankalar ipotek ve teminat karşılığında kredi kullanmanızı sağlayabilir. teminatlı kredi kartı ürününü de sizlere kullandırabilir. Bunun için bankalar ile görüşmeniz gerekiyor.

Kara listede miyim nasıl sorgularım ? Kara listede olduğunuzu sorgulayacağınız bir bölüm ya da bir sayfa linki bulunmamakta. Dolayısı ile size kara listede olup olmadığınızı ancak bir banka çalışanı söyleyebilecektir. Kara listede bulunan kişiler ile ilgili sayfa ekranlarında uyarı çıkacaktır. Kara liste sorgulaması işlemi için bir banka ile görüşmeniz daha mantıklı olacaktır. Kara liste uygulamasına bir kez girdiğinizde 5 yıl boyunca, tüm borçlarınızı yatırsanız bile yinede kara listede görünür ve kredi alamazsınız bilginiz olsun.

KARA LİSTEDEKİLERE KREDİ SİCİL AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK ? Elinizi verdi iseniz kolunuzu kaptırmışsınız ve bu habere geldiğinize göre muhtemelen kredi sicil affını bekliyor ya da istiyorsunuz. Zor arkadaşlarım gerçekten çok zor, ne hükümetin listesinde böyle bir durum var ne de haberlerde buna benzer bir haber… Kredi sicil affı 2016 yılında çıkacak gibi görünmüyor. Bu affın çıkması ile bir çok aile, eski düzenine kavuşacak olsa da henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

Sizler de bu konuya yazarak, binlerin hatta on binlerin sesi olabilir ve hakli sesinizi yükseltebilirsiniz. Konumuzun altındaki yorum bölümünden, bizlere ulaşabilir, sorularınızı yöneltebilir ve sesinizi duyurabilirsiniz. Yorum bölümünden yazdığınız şeylerde lütfen küfür olmasın, Zira böyle olur ise malesef onaylamadan silinecektir.

hesapla.net / ÖZEL HABER

 

“Kırmızı kalem yiyenlere kredi verilir mi ?” üzerine bir yorum

  1. selam ben yedi yılönce istenmeyen nedelerden dolayı kırmızı kalem yedim şu han icin 25 bin teleye ihtiyacım var bana yardımcı olmanızı bekliyorum

    Yanıtla

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.