Türk Eximbank; Başvuru Yapılabilecek Şube ve İrtibat Büroları

Türk İhracatçısının desteklenmesi amacıyla, Türkiye İhracat Kredi Bankası  A.Ş/Türk Eximbank adıyla 1987 yılında Ankara’da kurulan banka Türkiye’de ihracatı resmi olarak finanse etmek üzere kurulan tek kurumdur. Banka zaman içerisinde hizmetlerini geliştirmiş ve ihracatçının kredilendirilmesinin yanı sıra yurt dışı alıcılarının Türkiye’den mal ve hizmet satın almalarını teşvik etmek amacıyla “Alıcı Kredileri” adı altında Uluslar arası krediler vermeye başlamıştır. Bu fonksiyonlarının yanı sıra Türk Eximbank ihracat işlemlerinin garanti altına alınması ve sigortalanması görevlerini de zamanla hizmetleri arasına katmıştır.

Bankanın kendi yapısını ve hizmetlerini zaman içerisinde değiştirmesinde pratik ve hukuki gerekliliklerin yanı sıra uluslararası ticari ve ekonomik gereklilikler ile dünyada bulunan ticari mücadelenin gerekleri etkili olmuştur/olmaktadır. İhracatçı firmaların ihtiyaç duyduğu kredi, garanti sistemi ve sigorta hizmeti veren bankanın Yurt içindeki bölge müdürlükleri, şubeleri ve büroları hakkında bilgi vermeye çalışmamızın nedeni; Bu konuda bilgi, belge , kredi ve sigortalamaya ihtiyacı olan firmalarımızın nereden bilgi alacakları konusunda bilgilendirmektir.

1987 yılında Ankara’da kurulan Türk Eximbank, İstanbul’un uluslar arası alanda kabul gören bir finans merkezi yapma planına uygun olarak 2012 yılında İstanbul’a taşınmıştır.

TÜRK EXİMBANK’A KREDİ VE SİGORTA İÇİN BAŞVURMAK İÇİN HANGİ İLLERE BAŞVURMAMIZ GEREKİYOR?

Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Türk Eximbank’ın halen;

Bölge Müdürlükleri;

  • Ankara Bölge Müdürlüğü
  • Ege Bölge Müdürlüğü

Şube Müdürlüğü;

  • Gaziantep Şube Müdürlüğü
  • İzmir Şube Müdürlüğü

İrtibat Büroları;

  • Adana İrtibat Bürosu
  • Antalya İrtibat Bürosu,
  • Bursa İrtibat Bürosu
  • Denizli İrtibat Bürosu
  • Kayseri İrtibat Bürosu
  • Trabzon İrtibat Bürosu,
  • Konya İrtibat Bürosu,
  • Samsun İrtibat Bürosu,
  • İstanbul Avrupa Yakası irtibat Bürosu

Bulunmaktadır.

İhracatı geliştirmek, desteklemek ve finanse etmek amacıyla kurulan Türkiye İhracat Kredi Bankası  A.Ş/Türk Eximbank  idari yapılanmasını Türkiye’de ihracat potansiyeli olan illere göre belirlediğini gözlemlemekteyiz. Bu çerçevede Türk Eximbank’ın genel merkezinin İstanbul’a taşınması bizce bir tesadüf değildir . Türk dış ticaretinin toplamının (ihracat ve ithalatının neredeyse %50’sinin İstanbul’dan yapıldığı düşünülürse bu genel merkez tercihinin ne kadar isabetli olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Yine ihracat bakımından Denizlinin, Bursanın, Gaziantep’in, Konyanın, Ankaranın, Adananın, Samsun, Trabzon ve Antalyanın son yıllarda ihracat açısından nasıl bir atak yaptığı herkes tarafından bilinen gerçeklerdir. Verdiği kamu hizmetini ihracat potansiyeli olan illere yayan/yaymakta olan Türk Eximbank kredi ve sigorta gibi hizmetler için genel merkeze gelme zorunluluğunu böylece ortadan kaldırmaktadır.

Bu çerçevede müteşebbislerimiz, ihracatçılarımız, ihracata niyeti olanlar, yurt dışında müteahhitlik hizmetleri veren müteahhitlerimiz Ankara’ya ve İstanbul’a gitmek zorunda kalmadan kendilerine en yakın irtibat bürosu, şube müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü veya genel merkeze başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler.

Türkiye’nin her ilindeki ilgili ihracatçılarımız yukarıda listesini verdiğimiz irtibat büroları, şube müdürlükleri, bölge müdürlüklerine başvurarak finansman ve sigorta ihtiyaçlarını giderebilirler.

Umarım yazımızı faydalı bulmuşsunuzdur. Hoşçakalın.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.