Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılıyor ?

Tc İle Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılıyor ? : Gelişen teknoloji ile birlikte artık herşeyin otomatik olduğu gün gibi ortada, Özellikle tampon bölge olarak seçilen EDS sistemi belirli bir hızın üstünde  ( 70 km ) seyreden kişilerin otomatik olarak cezalarını arkadan gönderir olmuş. Başıma geldi aman dikkat arkadaşlarım. Bunun haricinde tepelere ve önemli caddeler üzerine yerleştirilen Mobese kameraları, fahri olarak yetiştirilmiş ve sizlerin hatalarında trafik cezalarını yazacak müfettişler… Vel hasıl kelam artık hatayı kabul etmeyen ve otomatik olarak ceza kesilen bir trafik sistemimiz var. Bu gerçekten çok hoş bir durum tabiki cezai işlem veya hareket yapmayanlar için. Bunun haricinde yine tampon olarak Adana-Mersin gibi bazı otobanlarda gişelerden geçtiğiniz andan itibaren, sistem tarafından giriş saati kaydediliyor, giriş güzergahındaki Adana gişeleri girişinde eğer hızlı gelmiş iseniz buna da ceza geliyor. Hemde radar cezası hemde baya yüklü şekilde geliyor. Peki bu cezaları nasıl sorguluyoruz ?

TC İle KİMLİK İLE TRAFİK CEZA KAÇAK GEÇİŞ SORGULAMA :  Tc kimlik bilgilerini girerek doğrulama yaparak egem.gov.tr sitesi üzerinden trafik cezalarını ve otopark ile ilgili yazılan cezaların tamamını sorgulayabiliyorsunuz. Bunun için belirttiğimiz gibi egem.gov.tr sitesine giriş yapacaksınız. Hemen aşağıdaki resimde görünen alanlara sırası ile İsim Soy isim tc kimlik bilgisi ve doğum yılını girecek ve Doğrula butonuna basacaksınız ve bekleyeceksiniz. Hemen alt sekmede Araç plakasına yazılan ceza sorgulama Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama Tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorgulama dan size uygun olanına tıklayacaksınız.

Ben bu sizlere belirttiğim seçeneklerden araç plakasına yazılan cezayı sorgulayıp ona göre sizlere bilgi vereceğim. Açılan sekmede sorgulamayı yapan kişinin bilgileri görünüyor.

ARAÇ PLAKASINA YAZILAN TRAFİK CEZASI ÜCRETSİZ SORGULAMA : Bölümünün hemen altından ilk sırada Plaka yazan bölüme arada boşluk olmadan plakanızı büyük harfler ile yazacaksınız. Örneğin 34EBD02 DİYECEKSİNİZ hemen altından sizlere aracı alırken verilen tescil belge ve seri no yazarak aracın plakasına yazılan trafik cezalarını saniyeler içinde ücretsiz ve bedava olarak öğrenebilirsiniz. Adınıza kesilen cezaların tamamı yani daha doğrusu yeni olanlarının burada görünmesi mümkün değildir. Üzerinden bir hafta on gün geçerek sisteme kayıt edilmesi gerekiyor. Eğer bir yerde ihlal yaptı iseniz, bana kesin ceza gelir diyorsanız bu şekilde bir hafta on gün kadar bekledikten sonra yukarıdan anlattığım aşamaları yaparak cezanızı sorgulayabilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİYLE PLAKADAN TRAFİK CEZASI SORGULAMA ÖĞRENME : Bu işlemi yapabilmek için öncelikle PTT müdürlüklerine giderek 4 tl ödeyeceksiniz ve kapalı şekilde size verilecek ve yine size özel olacak e devlet şifresi edineceksiniz. Devlet şifresi edinmeden turkiye.gov.tr/kugm-ceza-sorgulama adresinde yer alan sorgulamaları öğrenemezsiniz.

Edevlet şifresini kaybedenler için EDEVLET ŞİFRE SIFIRLAMA konusunda detaylı olarak sizlere daha önceden aldığınız ama kaybettiğiniz unuttuğunuz şifreleri nasıl sıfırlayacağınızı anlattım. Bu konudan yararlanarak dileyenler şifrelerini yeniden cep telefonlarına alıp sıfırlayarak yukarıdaki işlemleri yapabilirler.

Trafik cezası öğrenme işlemi ile ilgili detaylı olarak anlattığım bu konumu lütfen sosyal medya aracılığı ile paylaşın olur mu? Konu ile ilgili yapamadığınız ve merak edeceğiniz her türlü soruyu tarafıma, bu konu altından iletebilirsiniz. Hemen cevap veremeyebilirim ama cevap alacağınızdan emin olabilirsiniz.

HSG KAÇAK GEÇİŞ RADAR EGM SORGULAMA işlemlerinin tamamını bu yukarıda anlattığım her iki yöntem ile birlikte sorgulayıp öğrenebilirsiniz.

HESAPLA.NET

“Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılıyor ?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.