Tc ile ssk hizmet dökümü nasıl alınıyor

Sigortalılık sürelerinin Türkiye için büyük bir sıkıntı olduğunun bilincindeyiz. Her halukarda çalışan işçilerin tamamı sigortalılık sürelerini belirli periyodlar arasında kontrol etmeli, işverenler tarafından ne kadar gün ile sigortalı gösterildiklerinin e devlet sistemine yansımalarını görmeliler. Zira kötü niyetli ve daha az maliyetli olsun dişe işverenlerden bazı kişilerin sigorta sürelerini 30 gün yerine daha az gösterdikleri biliniyor. Özellikle tanıdıklarınızın ya da bir arkadaşınızın başına mutlaka buna benzer bir durum gelmiştir. Ya da duymanız yakındır. Sizler sigorta hizmet gün toplamlarını birazdan anlatacağımız sistem ile sorgulayabileceksiniz.

Sigorta Hizmet Dökümünü Nasıl sorgularım ?

Sigortalılık süreleri daha önceden kişiye özel olarak verilen sigorta numaralarına işleniyordu. İşyerinden ayrılan bir kişi bu sigorta numarasını ve eskiler iyi hatırlayacaktır pembe şekildeki sigorta kartını kaybedenler, bir kez daha numara alarak yeni bir işyerinde sigortalı olarak işe başlıyorlardı. Şimdi bu durumun farkına varan ve dünya genelindeki teknolojik gelişmelere ayak uyduran devlet baba E devlet kapısı sistemini hayata geçirdi. Tabiki bunda kişilere özel olarak verilen tc kimlik numaralarınında büyük bir etkise var. Zira artık bir kişinin bir tc kimlik numarası olduğundan dolayı artık tüm bilgiler tc kimliğe otomatik olarak işleniyor. Bu sorgulamaları e devlet sistemi üzerinden yapacaksınız.

E devletten SSK SORGULAMA işlemi için gereksinimler nelerdir ?

E devlet kapısına giriş yapmak için size lazım olan tek şey bir e devlet işfresi edinmekten geçiyor. Postahanelere giderek ( PTT MÜDÜRLÜKLERİ ) 4 tl karşılığında tc kimliğinize özel olarak verilmiş e devlet şifresini edinebiliyorsunuz.

Sisteme giriş yaptıkdtan sonra sigortalılık hizmet dökümlerinizi ve bir çok işlemlerinizi e devlet sisteminden rahatça yapabiliyorsunuz. Bu arada E DEVLET ŞİFRESİNİ KAYBETTİM başlıklı konuya, e devlet şifrelerini kaybeden kişilerin bakmasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Zira artık kaybedilen e devlet şifrelerini sıfırlayarak geri alabiliyorsunuz.

E DEVLET ŞİFREM VAR SSK HİZMET GÜN SORGULAMA

Yukarıdaki linkten detaylı olarak sizlere e devlet girişi ile nasıl sorgulama yapabileceğinizi anlattık bu konumuzdan yararlanabilirsiniz. Bu arada başlıkta tc ile ssk hizmet dökümü sorgulama yazmıştık onuda açıklayalım sizlere. Daha önceleri ücretsiz olarak ssk sorgulama işlemi yapılabiliyordu. Bu EGSM sistemi kızağa çekilerek devlet baba tarafından kapatıldı artık ücretsiz olarak sorgulama yapamazsınız. Kesinlikle yaptırıyoruz bilgilerinizi verin diyen sitelere asla ama asla itibar etmeyin. Lütfen bizlere de kişisel bilgilerinizi göndermeyin.

hesapla.net / ÖZEL

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.