Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim ?

Çalışan kişilerin kafasını en çok kurcalayan sorulardan biri “ne zaman emekli olacağım?” sorusudur. SGK tarafından gerekli şartların sağlanması durumunda, çalışan kişilere devlet tarafından bağlanan ve ödemeleri aylık olarak yapılan emekli maaşını alabilmeniz için, prim gün sayınızın dolması ve gerekli diğer şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir. 4A( SSK ücretli çalışanlar), 4B (Esnaf, Şirket ortağı), 4C (Emekli sandığı, memur) emeklilik tarihi ve ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Çalışmaya devam ederken, emeklilik tarihinizi, prim ödemelerinizi ve borcunuzu takip etmenizi öneriyoruz. Böylece, ne zaman emekli olabileceğinizi de hesaplayabilirsiniz.

E-devlet üzerinden emeklilik tarihi öğrenmek oldukça kolay. Bunun için turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ya da diğer kimlik doğrulama yöntemi seçenekleri ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra “hizmetler” sayfasından Sosyal Güvenlik Kurumu’nu seçerek; 4A, 4B ya da 4C’den hangisine bağlı iseniz onu seçerek, kendi emeklilik sayfanıza ulaşabilirsiniz. Ulaşacağınız bu sayfada; işe giriş tarihiniz, sigorta başlangıç tarihiniz, kalan gün sayınız, borç sayınız, prim sayınız gibi emeklilik için ihtiyacınız olacak tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Eğer siz de “ne zaman emekli olabilirim?” diye merak ediyorsanız, hesaplamalarınızı ulaşacağınız bu sayfadaki bilgi ve detayları göre yapabilirsiniz. Normal şartlarda ne zaman emekli olabileceğiniz bu sayfada yer almaktadır. Emeklilik tarihinin hesaplanmasında, prim ve borç hesaplamalarınız etkilidir. Sigorta giriş tarihiniz erken olsa bile, gün sayınız dolmadıysa, emeklilik tarihiniz de ileriye atılacaktır.

SSK, Bağ-kur ya da Emekli Sandığı için sırasıyla 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü sayfalarına gidebilirsiniz. E-devlet sitesine giriş yaptığınız sayfada, yukarıda arama butonu bulunmaktadır. Oraya 4A ya da 4B yazdığınızda aşağıda seçenekler çıkar. Burada hizmet dökümü, emeklilik hesaplama gibi sayfalara ulaşabilirsiniz. “Ne zaman emekli olacağım?” diyenler ve emeklilik tarihini öğrenmek isteyenler için bir e-devlet şifresi alarak sisteme giriş yapmalarını ve prim ve gün sayılarını takip etmelerini öneriyoruz. İşe başladığınız tarihten bu yana ödenen primlerinizi de bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Konuyu incelediğiniz alanın solunda bulunan ve size uyan otomatik hesaplayıcılar vasıtası ile de emekliliğinizin ne zaman olduğunu hesaplayabilirsiniz. Konumuz ile alakalı sormak istediklerinizi, değerli yorumlarınız ile bizlere gönderiniz.

Sizler için oluşturduğumuz NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM HESAPLAMA Modülü ile otomatik olarak emekli olacağınız tarihi kendiniz hesaplayabilirsiniz. Bunun için geiliştirdiğimiz hesaplama aracına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLACAĞIM HESAPLAMA TIKLAYIN

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.