E-Devlet tedavi bilgileri sorgulama işlemi nasıl yapılıyor ?

E-devlet sistemi üzerinden verilen hizmetlere her geçen bir yenisi ekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında tedavi olan bireylerin tedavi bilgi sorgulamaları da e-devlet kapısından yapılabiliyor. Devletin sağladığı bu imkan kapsamında sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için Turkiye.gov.tr adresine giriş yapabilirsiniz.  Artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili sorgulamalar için de kimlik doğrulama yapmanız gerekiyor. Sisteme giriş için e-devlet şifrenizi, yetkili PTT merkezlerinden alabilirsiniz. E-devlet şifrenizi aldıktan sonra, şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile birlikte giriş yapın. Daha sonra e devlet sistemi üzerinden SGK tedavi bilgi sorgulamaları yapabilirsiniz. Burada karşınıza bir “tarih seç” sayfası çıkacak. Bu sayfadan, kendi belirleyeceğiniz aralıklarda yapılan tedavilerin bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sağlık sigortası olan kişiler, devlet güvenceli olarak sağlık hizmeti almaktadır. Aldığınız her sağlık hizmeti ve tedaviler SGK tarafından kayıt altına alınmaktadır. Böylece aldığınız tedavi ve sağlık hizmetlerinin bilgisine e-devlet sitesinde SGK sayfasından ulaşabileceksiniz. Tedavi bilgi sorgulamaları, aldığı sağlık hizmetlerinin bilgisine ulaşmak isteyen vatandaşlar için açılmış bir hizmettir. Bu sayfadan, belirlediğiniz tarih aralığında, hangi tarihte hangi sağlık hizmetini aldığınıza ve hangi tedaviyi gördüğünüze ulaşabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra yukarıda belirttiğimiz linki tıklayarak ya da Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasını bularak ve ardından tedavi bilgisi sorgulama menüsünden aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tüm tedavi bilgileriniz, Sosyal Güvenlik Kurumu sistemi tarafından kayıt altına alınmaktadır. Sisteme giriş yaptıktan sonra, yalnızca tedavi bilgi sorgulamalarınızı değil, Sosyal Güvenlik Kurumu ve sağlık hizmetleri ile ilgili aradığınız tüm bilgilere sadece bir tıkla ulaşabilirsiniz. E-devlet kapısına giriş yapabilmeniz için e-devlet şifreniz yoksa, diğer kimlik doğrulama yöntemlerini de deneyebilirsiniz. Geçtiğimiz aylarda kullanımı başlayan “internet bankacılığı ile kimlik doğrulama” seçeneği de e-devlet şifresi olmayan ve PTT genel merkezlerine kadar gitmek istemeyen vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Devlet daireleri ve kamu kuruluşlarından ulaşabileceğiniz sorgulama ve bilgi alma işlemlerinizi bu yöntem ile kimliğinizi doğrulayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Tedavi bilgisi sorgulama ve daha birçok farklı devlet hizmetinden yararlanmak için Turkiye.gov.tr adresinden e-devlet kapısına girerek tüm işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.