KOSGEP’ten 30.000 TL Hibe ve 70.000 TL Faizsiz Kredi nasıl alınır.

KOSGEP Girişimcilik desteği ve kredisi  ile alakalı sizleri bilgilendirmeye çalışacağımız bu konu ile alakalı mutlaka daha önce bir şeyler duymuşsunuzdur. Çünkü hibe ve kredi piyasasının en popüler desteklerinden birisidir ve hakkında en çok şehir efsanesi olan desteklerden birisidir. İşte o şu kadar destek almış işini kurarken İşte şu vatandaş bu kadar destek almış, işte yok cebinden para çıkmamış kemik gibi yalan yanlış birçok bilgi dolaşıyor.

Bilgi kirliliğinin önüne geçmek için biz de elimizden geleni yapmak adına bu yazımızı  hazırladık ve sizlere sunmaya çalışacağız. KOSGEB tarafından verilen girişimcilik desteğinden nasıl yararlanabilirsiniz, desteği hangi şartlarda ve ne şekilde alabilirsiniz bu desteğin alınması ile ilgili önemli Detaylar ve bu konudaki prosedürler nelerdir bu konularda bilgi sunmayı amaçlamaktayız. Öncelikle destekten yararlanmanın şartlarına bir göz atalım hangi şartlarda bu destekten yararlanabiliyoruz.

.Girişimcilik destek ve kredisinden faydalanmak için genel şartlar nelerdir;  Öncelikle girişimcilik eğitimi almış  olmanız gerekiyor, maliye kaydını yaptırmış olmanız gerekiyor, desteklenen sektörlerden birisini seçmiş olmanız gerekiyor. KOSGEP veritabanına kayıtlı olmanız gerekiyor.

Şimdi kısaca bu şartları teker teker açıklamaya çalışalım; Girişimcilik Eğitimi; Kosgep kurum ve birimleri veya Kosgep ile işbirliği halindeki kurumlar tarafından verilen ve toplam 70 saatten oluşan bir eğitimdir. Bu eğitim KOSGEP’in kendisi tarafından verilebildiği gibi İşkur, üniversiteler, İş adamları dernekleri, vakıflar, Halk Eğitim merkezleri tarafından verilebilmektedir.  Bu dernek ve Vakıflar Eğitim verebilirler ama tabi bu eğitimi verirken mutlaka kosgep işbirliği içerisinde bu eğitimler verilmesi gerekir. Çünkü KOSGEB bu eğitimler ile alakalı denetimi ve koordinasyonu sağlayan kurumdur. 70 saatin tamamlanması gerekiyor  işini kuracak olan girişimcilere iş hayatında başarılı olabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla veriyor bu eğitimi KOSGEP, yani bir işyeri  nasıl kurulur nasıl ayakta tutulur nasıl geliştirilir bu konular anlatılmaktadır bu eğitimlerde.

KOSGEB eğitiminden nasıl haberiniz olur; En kolay yolu bulunduğunuz ildeki KOSGEB Müdürlüğü’ne aramak veya internet sitesinden girip en yakın hangi tarihte ve nerede hangi kurum tarafından eğitim verildiği ile alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğitim sonunda başarılı olunması durumunda Girişimcilik sertifikası denilen bir sertifika verilmektedir. Bu sertifika olmadan KOSGEP’ten destek, hibe ve kredi alınamamaktadır. Değerli arkadaşlar KOSGEB verdiği hiçbir hizmet için ücret talep etmemektedir.

İkinci aşama; Maliye kaydını yaptırmak. Maliye kaydı yapmak demek zaten resmi olarak açılış yapmanız anlamına gelmektedir. Şimdi en çok merak edilen bir konuya vurgu yapalım açılış yapmadan önce evrakları teslim edip hibe ve krediyi alsam sonra iş yerini açsam olurmu diye sorular sorulmaktadır. Bu mümkün değildir. Önce iş yerini açmanız sonra hibe ve krediyi almanız mümkündür. KOSGEP kendisine kayıtlı olmayan bir işletmeyi desteklemez. değerli arkadaşlar kendisine kayıtlı olabilmek için  KOSGEB veritabanına kayıt olabilmek için de resmi bir işletmenizin olması lazım, vergi kaydının bulunması lazım Dolayısıyla maliye kaydınızın yaptırılması yani resmi olarak işlerimizin açılması şarttır. Bu arada eğer iş yeri size ait değilse kiralanmış olması şarttır.

 

Bir de kuruluş aşamasında tabii ki bazı masraflarınız olacak bu masrafları  daha sonra kosgeb’den talep edeceksiniz destek miktarı oranında.Bunu yapabilmeniz için kuruşu kuruşuna her aşamasında yaptığınız harcamaların makbuzlarını daha sonra KOSGEB’e sunulmak üzere saklanması gerekiyor. Aksi takdirde bunları yani masrafları yaptınızı ispatlayamazsanız destek almanız mümkün değil. Diğer önemli konu ise; işletmenin kuruluş tarihi mutlaka eğitim sertifikasına aldığınız tarihten sonra olmalı. Önce sertifikanızı alacaksanız sonra işletmenizi kuracaksanız bu çok önemli.

Üçüncü aşama; Kosgep tarafından desteklenen sektörlerden birisini seçmek, kosgep tarafından desteklenmeyen bir sektöre destek ve kredi verilmemektedir. Dördüncü aşama ise; KOSGEP  veri tabanına kayıtlı olmanız gerekiyor.  İlke olarak KOSGEP kendisine kayıtlı olmayan bir işletmeye kredi vermemektedir.

Peki bu şartları yerine getirdik ne kadar hibe ve ne kadar faizsiz kredi alabiliriz bunu açıklayalım; KOSGEP 30000., TL hibe ve 70000 TL faizsiz kredi olmak üzere 100000 TL.lik bir destek öngörmektedir. Bu aşamaları tam ve düzgün yaparsanız KOSGEP desteğini almanız mümkün. Eğer prosedürleri tam olarak ve adım adım yerine getirmezseniz büyük sıkıntılar çekebilirsiniz. Bugünlük bu kadar hoşçakalın.

“KOSGEP’ten 30.000 TL Hibe ve 70.000 TL Faizsiz Kredi nasıl alınır.” üzerine 2 yorum

  1. iyi günler ben artik emekliyim yurt disindan türkiyeye dönmek kendi isimi kurmak icin ceviz ytisdimek asagi yukari en az 50 donüm arazi almak istiyorum en azindan ayda 2000 tl kredi taksidi ödeme garantisi verebilirmiyim saygilarimla
    ahmet engin

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.