Edevlet şifresiyle emekli maaşı sorgulama

Değerli Emekli büyüklerimiz için maaşlarının nekadar olduğunu E devlet şifresiyle nasıl öğrenebileceklerini resimli olarak anlatmaya karar verdik. Bu haberle birlikte bir müjdeyi de siz emeklilere aktarmak istiyoruz. AK PARTİ’nin seçim beyannamesinde yer alan Emekli aylıklarının en düşük emekli aylıklarının 1200 tl olmasıyla ilgili start verildi değerli büyüklerimiz. Müjde sadece bununlada kalmıyor. Emeklilere faizsiz kredi verilecek BURADAKİ yazıdan sizlere detayları anlatmıştık. Güven oyu alan hükümet şimdiden kolları sıvadı ve yaklaşık 3 ay içinde bu faizsiz krediyi de hayata geçireceklerini duyurdular. Zaten haberlerde ve internet mecralarında, sitelerinde de daha önceden bu duyrulmuştu. Bizler konunun takipçisiyiz. Konu yasalaştığında buradan da sizlere duyuracağız.

Yapılacak olan çalışmalar neticesinde, emekli aylıkları yükseleceğinden dolayı artık, Türkiye’deki şartlar da göz önüne alındığında biraz daha olsun rahat yaşayabileceksiniz. Şimdi sizlere emekli maaşlarınız ne kadar nasıl sorguluyorsunuz hemen onu aktaralım istiyoruz. Bu işlemi yapabilmek için Postanelerden e devlet şifresi almanız ve sisteme yani türkiye gov tr adresine giriş yapmanız gerekiyor. Giriş şifrelerinizi yazdıktan sonra, altta yer alan resimde görüldüğü üzere arama bölümüne emekli aylık yazacaksınız.

EMEKLİ AYLIK yazdığınızda hemen yukarıdaki resimde görülen 4A emekli aylık bilgisi bölümünü seçeceksiniz. bu arada buradan Memur emekli aylıkları 4B yani bağkurluların da emekli aylık bilgilerinin tamamı sizlere aktarılıyor. Hangi şartlardan emekli oldu iseniz. Sigortalı iseniz 4a bağkur emeklisi iseniz 4b Memur iseniz 4c emekli aylık bilgisi bölümüne bakacaksınız.

Sizlere bir resim daha ekliyorum. Aile büyüğümüzün e devlet şifresiyle giriş yaptığımız sistemde ( kendisi 4a emeklisidir ) sistemde yer alan bilgilerde aylık bağlanma oranından tutun da kaç gün den emekli olduğu ve ne kadar emekli maaşı aldığı, maaşını hangi şubeden aldığının bilgisi bile görünüyor. Biz güvenlik gerekçesi ile kişisel bilgileri kapatıyoruz.

Yukarıdaki resimden görüldüğü üzere tüm bilgiler otomatik olarak gelmiş ve bu kişinin 1.151,78 tl maaş aldığı ortaya çıkmıştır. Dilerseniz herhangi bir resmi kurum ya da kuruluşa vermek üzere bu maaş yazısının barkodlu, yani devlet tarafından onaylınmış çıktısını da alabilirsiniz. Ekranın en üstünde Bar kodlu belge oluştur bölümüne tıklayarak bu belgenin dökümanını alabilir ve istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Konuyla alakalı lütfen kişisel bilgilerinizi sitemize, herhangi bir siteye göndermeyiniz. Şifrelerinizi sadece e devlet şifrenizle kendiniz sorgulayabilirsiniz. Başka bir siteye ( devlet sitesi olan türkiye gov tr sitesi haricindeki ) kesinlikle itibar etmeyiniz. Konumuza değerli yorumlarınız ile katılabilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Saygılarımızla. 2018

hesapla.net

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.