MEB Ehliyet sınav sonuçları sorgulama

MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı : Herkes gibi sizlerde ehliyet sınavına girdiniz ve sonuçlarını merak ediyorsunuz biliyoruz. Tabiki ehliyet sınav sonuçları açıklandı arkadaşlarım Bunları sizlere detaylı olarak anlatmaya gayret göstereceğim. Ehliyet sınavına giren değerli sürücü adayları için sınav sonuçlarını sorgulayıp bilgi alabilecekleri iki yöntem var aslında. Bu iki yöntemi sizlere anlatacağım. Sınava giriş yapan kişiler anlatacağım her iki yöntemi de kullanarak bu sınavdan kaç aldıklarını tc kimlik numarası ile öğrenebilecekler. Birinci yöntem tabiki EDEVLET şifresi ile ehliyet sınav sonuçlarını sorgulama yönünde olacak bunun için yapmanız gerekenler neler hemen anlatmaya başlayayım. Bu arada sınava girmiş olan tüm sürücü adaylarına başarılar ve iyi sonuçlar diliyorum.

EDEVLET EHLİYET SINAV SONUÇLARI nasıl öğreniliyor: E devlet sistemine giriş yaparak hemen aşağıdan sizlere resim olarak attığım, arama bölümünden MEB Sınav Sorgulama yazacaksınız ve sistem sizlere iki seçenek sunacak. Bizin aradığımız resimden de görüldüğü üzere birinci kısımda yer alıyor. Bu arada sınav yerlerinizi de bu sorgulama sonucu ile öğrenebiliyorsunuz. Bu konuyla birlikte başka sitelere girmemenizi önemle rica ediyorum. Zira kişisel bilgilerinizden sizler tc kimlik bilgilerini girerek sınavları sorgulayacaksınız. Bu bakımdan meb.gov.tr harici siteden lütfen ama lütfen ehliyet sonuçlarınızı sorgulamaya çalışmayın. Bu tür sitelere asla ama asla itibar etmeyin. Bu, güvenliğiniz için son derece önemlidir.

Bu işlemi yazdıktan hemen sonra yönleneceğiniz sayfadan sizden bilgiler istenecek onları da girmeniz gerekiyor. Buradaki bilgileri de girdikten sonra sınav sonuçlarına hemen ulaşabileceksiniz. İkinci yöntem daha basit ve zahmetsiz aslında onuda yazalım.

TC İLE EHLİYET SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA : E devlet şifresine ihtiyaç duymadan yine MEB resmi sitesi üzerinden sınavların sonuçlarını hemen öğrenebiliyorsunuz. Üstelik sadece TC. kimlik bilgilerinizi ve hangi tarihte sınava girdiğinizi bilmeniz yeterli oluyor. Bilgisayarlarınızın tarayıcılarından şu adrese giriş yapıyorsunuz. meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=12&B=2 Bu adresi yapıştırarak ta ilgili bölüme girebilirsiniz. Bundan sonrası zaten çok basit. Hangi tarih ise onu seçeceksiniz ve sistem sizi bir alana yönlendirecek.

Böyle bir alana meb üzerinden ulaşmalısınız lütfen başka sizelere kesinlikle itibar etmeyelim. Buradan sonra eğer sistemde sıkıntı yok ise ( genelde ilk günden itibaren arayan insanlar sistemi kitleyebiliyorlar ) hemen sonuç alabileceksiniz.

Bu sorgulamada başarılı olamaz iseniz e devlet üzerinden şifreli giriş yaparak sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Peki Ehliyet sorgulamalarını E devlet üzerinden nasıl yapıyorsunuz. Öncelikle turkiye.gov.tr sitesine giriş yapıyorsunuz. Mavi ekran alanına aşağıdaki resimdeki gibi Meb Ehliyet yazdığınızda linkleri görüyorsunuz.

 

Hemen ilk baştaki MEB Sınav sonuç orgulamaya tıkladığınızda sizleri sistem olarak yeni bir sayfaya yönlendirecektir. Bu arada yönlendiğiniz sayfadan da sınava giriş tarihlerini seçerek sorgulama butonuna basacaksınız ve anında sistem önünüze sınav sonuçlarını verecektir.

Konu ile alakalı her türlü görüş öneri ve sorunlarınızı lütfen ivedilikle tarafımıza bildiriniz. Hesapla.net Özel

 

“MEB Ehliyet sınav sonuçları sorgulama” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.