Evdeki Hesap Çarşıya Uymuyor

Yüzdük yüzdük kuyruğuna kadar geldik arkadaşlarım. Bir ton hesaplamalardan yarına ne yapacağız demelerden sonra bir yılı daha geride bıraktık ve bırakmak üzereyiz geldi geçiyor ömürden bir yıl daha. Peki bu geçtiğimiz yıl nasıl dı ? Önümüzdeki yıl hesaplamalar ile daha haşır neşir mi olacağız ? Evdeki hesap gerçekten çarşıya uymayacak mı. Atasözünü bilmiyorum ama ben kendimden örnek vermem gerekiyor ise, malesef hiç bir şekilde hesaplar birbirini tutmuyor. Her vatandaşın yüzde 60 ın üzerinde eridiğini hatta bitme noktasında olduğunu en iyi bilenlerdenim. Bır yıl önce aldığımız 2,5 tl olan süt şu anda 6,5 tl ise buyrun varın geri kalan hesaplarını siz yapın. Tamam ekmek aynı ama zaruri olan bu ihtiyaç haricinde gerike kalan her şey ama her şey artık evdeki hesabın kesinlikle çarşıya uymayacağını ispat etmiş durumda.

HÜKÜMETE GÖRE DARALMA EKONOMİK SIKINTI YOK 

Bu denilenlere malesef kargaların bile güleceğini, bu yazıyı okuyan her kes gibi sen de biliyorsun. Evet sen de küçüldün. Peki nasıl hesaplar yapacağız arkadaşım biriniz bunu bana söyleme zahmetinde bulunabilir mi acaba ? nasıl geçim sağlayacağız. Asgari ücret bir kaç güne belli olacak ama bizler nasıl geçineceğiz. Zaruri olan su, elektrik doğal gaz gibi belli başlı envanterlere zaten çok fazla zam gelmiş durumda. Çocuklarını daha önceden özel okula göndermiş, bu seneye zor takla attırmış ve önümüzdeki sene devlet okullanıra gönderecek çok sayıda tanıdığımın olduğunu söylemeliyim. Zaten eğitim sistemi diye bir şeyin olmadığını da biliyoruz. E tamam çok şikayet ediyorsun be kardeşim de, yalan mı ? Hayır dediklerim doğru mi değil ? Siz sahi nasıl geçiniyorsunuz ? Kimin takkesini kime atıyorsunuz ? Kredi kartları ile sizin de başınız belada değil mi ? Ömrü hayatımda kredi kartı kullanırım, bu kadar borcumun olduğu bir yılı daha hatırlamıyorum. O eski yılları mum ile arar olduk.  Sahi sana göre de ekonomik bir sıkıntı var mı ?

2020 YILINDA BİZLERİ NELER BEKLİYOR

Şimdilerde haber kanallarının tamamında işte ne olacak bu doların hali diye konuşup duruyorlar. Ya arkadaşlarım tüm paralar bir fanusun içinden geçiyor. Çekip başka bir yere yatırsan yine merkez bankasına gidiyor. Başkasına gitse yine merkez bankasına gidiyor kısır bir döngü ile paranın sıkılma politikasından dolayı yüzde bir milyon devlet tarafından engelleniyor baskılanıyor doların artması haa 2020 de ne olur bana göre 10 tl olması lazım ha olsun mu hayır  ama para yok. Şimdi bu kadar çemkirmeden sonra değerli kardeşim, sana senin ailene, çevrendeki arkadaşlarına iyi bir yıl olsun diliyorum. Nasıl iyi olacak ise…

HEPİ NİV YİIR CANIM 🙂

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.