Ne zaman emekli olurum uygulaması

Ben ne zaman kaç yaşında emekli olacağım gibi soruları gerek çalışanlar gerek ise prim ödeme gün sayılarını dolduran tüm kişiler merak ederek araştırıyorlar. Aslında bununla ilgili daha önceden yaptığmız otomatik bir uygulama vardı. Bu uygulamadan sizler otomatik olarak emeklilik tarihlerinizin ne zaman olacağı ile ilgili net bilgiler edinebiliyordunuz. Bu uygulamayı şu anda geliştirme aşamasındayız ve çok yakında bu konumuza otomatik olarak emeklilik hesaplama emeklilik tarihi bulma programını eklemiş olacağız.

Türkiye’de emeklilik durumu biraz karışık. Yani net olarak şu yaşında şu prim ödemesi ile emekli olacaksınız diye birşey yok. 90 önccesi sigortalılar 80 öncesi sigortalılar 90 sonrası sigortalılar ve bunlara tekamul eden şartlar malesef ülkemizde değişiyor. Her gelen hükümet seçim vaadlerinde özellikle emeklilerin oylarını toparlamak için sürekli kanun değiştirdiğinden, emekliliğin de net olarak bir gün ya da prim karşılığı malesef yok.

Nasıl yani ? Şöyle yani; yaşınız giriş tarihiniz hizmete başlama tarihiniz, Bağkurluluk durumunuz sigortaya başlamadan önceki askerliğiniz vs herşey sizin emeklilik sürelerinizi kesinlikle değşitiriyor. Öncelikle sizlerin bu sorgulamayı yapabilesi için net olarak doğum tarihi ve ilk sigorta tescil tarihini kesinlikle bilmesi gerekiyor. Yoksa işlemler emin olun yanlış çıkacaktır. Bu arada tabiki net olarak kaç günlük sigortalı olduğunuzu da bilmeniz gerekiyor. Öncelikle Hizmet Dökümünüzü alalım.

Ben sizlere ilk tescil tarihinizin nasıl yapıldığını E devlet ssk  sorgulama konusunda anlatmıştım. Bu konuya girerek e devlet sisteminden ssk dökümünün nasıl alındığını görebilirsiniz. E-DEVLET DETAYLI SSK DÖKÜMÜ ALMA detaylı olarak günlerinizi öğrendiğinize göre google arama motoruna ne zaman emekliyim yazarak birinci sayfa birinci sıradaki aşağıda da resmini verdiğimiz gibi ilgili devlet sitesine giriş yapacaksınız.

Not: e devlet ile ssk dökümü konusunda anlatılan gibi e devlet sistemine girdiğinizde, verilen dökümanların içinde sizin ilk sigorta tescil tarihiniz yazacaktır. Bu, sizlerin aynı zamanda ilk işe giriş tarihiniz oluyor bilginiz olsun.

Şimdi dediğimiz resmi hemen aşağıdan görüyorsunuz. Buraya gerekli alanları doldurarak ne zaman emekli olacağınızı sgk sitesi üzerinden öğreneceksiniz. Diğer sitelere lütfen kişisel bilgilerinizi vermeyiniz. Konunun başında belirttiğimiz emeklilik tarihi hesaplama yazılımımız biter bitmez konumuzun altına ekleyeceğiz. Tüm verileri devlet sitesi üzerinden çekerek sizlere hesaplama yaptıracağız.

Resimde görüldüğü üzere gerekli alanları doldurunuz. Emeklilik hususunda önemli bir noktaya da parmak basmak ve sizlere anlatmak gerekiyor. Şimdi ssk prim ödeme gün sayınızı zaten yukarıdan nasıl alacağınızı sizlere anlattım karşısına orada yazanları yazacaksınız. Önemli husus şu, Askerlik borçlanması emeklilik tarihinizi öne çeker, yani askerlik borçlanması yaparak emekliliğinizi daha erkene alabilirsiniz. Konuyu biraz daha açalım sizlere. Diyelim ki prim ödeme gün sayınızı doldurdunuz ve yaşınızı bekliyorsunuz. Askerden öncede sigortanız yok diyelim. Kesinlikle askerlik borçlanması yaptırarak fazla prim ödeyin askere gidiş tarihinizin hemen öncesinde sigortalı görüneceğinizden dolayı yaş olarak ta daha fazla sigortalı olacağınızdan emeklilik tarihiniz daha erken olacaktır.

Bu hususta daha ayrıntılı bilgileri lütfen bağlı bulunduğunuz sgk il müdürlüklerine giderek öğreniniz. Konumuzla alakalı bizlere her türlü görüş öneri ve sorularınızı, aşağıda bulunan yorum gönder bölümünden iletebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

Saygılarımızla,

hesapla.net

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.