Ne zaman emekli olabilirim hesapla

E-Devlet Ne zaman emekli olabilirim Türkiye’de özellikle 40 yaş üstünün merak ettiği ve her an her online platformda ya da yardım isteyerek sorguladığı bir şey ne zaman emekli olacağım sorusuna net olarak cevaplar almaktır. Sitemiz aracılığı ile sizlere kaç yaşında emekli olacağınız ve emeklilik tarihi ve yaş hesaplama olaylarını detaylandırarak anlatacağız. bunun haricinde otomatik olarak yapılacak olan emeklilik hesaplama aparatını da kullanarak emeklilik tarihiniz ile ilgili daha net bilgilere ulaşmış olacaksınız. Tevellütü ( yaşı ) eski olanlar için emeklilik büyük bir şans aslında. Yapılacak olan Sosyal Güvenlik Reformunun öngörüsü geride kalanları yani yaşı daha genç olanları baya üzecek cinsten. Zira Nisan ayında bu reformdan bahsedildi ve ortalama emeklilik yaşı 51-52 olan türk insanı bu reform ile birlikte 58-60 olacak hatta biraz daha ileri tarih olan 2037 yılından sonra da 65 yaştan önce emeklilik hayal olacak malesef.

EDEVLET KAÇ YAŞINDA EMEKLİ OLACAĞIM : değerli hesapla.net kullanıcıları, emeklilik hesaplamalarında yaş önemli bir faktördür. bununla birlikte ilk kez sigorta başlangıç, yanı ilk işe giriş tarihiniz de bunun için önemli bir kriter tabiki. Bu ilk işe giriş tarihinde yürürlükte olan kanuna göre emeklilik işlemleri biraz karışıyor. Aslında sizin kafanızı bulandırması gerekmiyor bilgi kirliliğinin. Zira, yapılan otomatik emeklilik hesaplama yardımcı programları, sizler net bilgileri verdikten sonra otomatik olarak hangi tarihte emekli olacağınızı net olarak  sizlere söylüyor.

E-DEVLET EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR : Bunun içinde yine yukarıdaki belirttiğim kriterlerin haricinde yaşınız, sigorta başlangıç tarihiniz ile birlikte emekli maaşlarınızın yüksek olmasını sağlayan en önemli faktör. Asgari Ücret üzerinden mi yoksa daha yüksek bir ücretten mi sigortalı gösterildiğiniz ile ilgilidir. Yani standart olarak asgari ücret üzerinden sigortalı gösterilen bir kişi ile, Asgari ücretin iki üç katı gösterilen ve vergileri de buna göre ödenen bir kişinin, emekli olduğunda alacağı ücret arasında ( maaş ) dağlar kadar fark vardır. Eğer yaşlarınız genç ise mutlaka aldığınız net ücret üzerinden en azından sigortalı gösterilmeyi sağlayabilirseniz, ileriki yaşlarda bu durum size daha yüksek meblağlarda para olarak geri dönecektir.

OTOMATİK EMEKLİLİK HESAPLAMA APARATIMIZ : Bu aparatın tüm verilerinin tamamı devletin resmi sitesi üzerinden çekilmektedir. Dolayısı ile yapılacak olan emeklilik hesaplamalarındaki tarihte kurum kayıtlarındaki ile aynı çıkacağından, son derece güvenilir olarak kullanabilirsiniz. Buradaki otomatik emeklilik hesaplama aracında yazılan bilgileri net olarak girmeniz gerekiyor. İlk sigorta tarihi, doğum tarihi, net olarak yatırılan prim günleri var ise askerlik borçlanması gibi değerleri net girerek hesaplama yapabilirsiniz. Konuyla alakalı her türlü görüş, öneri ve sorularınızı bizlere değerli yorumlarınız ile gönderebilirsiniz. HESAPLA.NET

ÖNEMLİ DUYURU : Birazdan yapacağınız emeklilik hesaplamaları, resmi kurum veya kuruluşlarda asla kullanılamaz. Buradaki çıktılar, sadece bilgi amaçlı verilmiştir. Emeklilik hesaplamalarını resmi kanallara dilekçe vererek yaptırmanız daha yerinde bir karar olabilir. Önemle Duyrulur.

 

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.