Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Sorgulama

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında var olan prim borcunuzu sorgulamak ya da tescil kaydınız olup olmadığını öğrenmek ya da ödeme yapmak için devlet dairelerine kadar gitmenize gerek kalmadan, Sosyal Güvenlik Kurumu ile tüm işlemlerinizi sadece birkaç dakika içinde e-devlet kapısından gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken turkiye.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş yapmak. Genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu sorgulama yapmak istiyorsanız, sisteme giriş yaptıktan sonra, aradığınız sayfaya ulaşabilirsiniz. ( Google üzerinden e devlet yazdığınızda zaten çıkıyor ) Sorgu türü, sorgu tipi, T.C kimlik numarası ve güvenlik kodunu girdikten sonra  tescil ve borç bilgilerinizin dökümünü bulabileceğiniz sayfaya yönlendirilirsiniz. Burada genel sağlık sigortası tescil tarih aralıkları karşınıza çıkacaktır.

Sağlık statüsü, başlangıç tarihi, bitiş tarihi ve gelir seviyesi bilgilerinin yer aldığı sayfanın alt kısmında; toplam borç tutarı, tahsil edilen borç ve kalan borç bilgilerinizi görebilirsiniz. Genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu sorgulama bu sayfadan yapılmaktadır. Yine aynı sayfada, borcunuz var ise prim borçlarınızın detaylarını öğrenebilirsiniz. Prim borç detay bilgileri listesinde; dönem, gün, son ödeme tarihi, aylık tahakkuk tutarı, tahsil edilen borç aslı, tahsil edilen gecikme zammı, tahsil edilen toplam borç, kalan borç aslı, kalan borç gecikme zammı, kalan toplam borç ve tüm bilgilerin toplam tutarlarını listenin en alt kısmında inceleyebilirsiniz. Sayfanın en altına indiğinizde, var olan borçlarınızı ödemeniz için “kredi kartı ile ödeme yap” butonu yer almaktadır.

Günlük hayatımızda birçok işi kolaylaştıran ve bizi devlet dairelerinde oradan oraya koşturma derdinden kurtaran E-devlet kapısı, sağlık ve sigorta ile ilgili tüm işlem, takip, sorgulama ve ödeme işlemlerine de olanak sunuyor. Herhangi başka bir arama yapmanıza gerek kalmadan, E-devlet üzerinden genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu sorgulama yapabilir, tüm borç bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmeniz için kimlik doğrulamanız gerekmektedir. Artık yalnızca kimlik bilgileri ile SGK bilgilerinize ulaşmanız mümkün değildir. E-devlet şifresi ve T.C kimlik numarası, mobil imza, elektronik imza, T.C kimlik kartı ya da internet bankacılığı seçeneklerinden biri ile kimlik doğrulaması yaparak e-devlet kapısına giriş yapabilir ve sadece bir dakika içinde genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.